defysiotherapeut-logo

De fysiotherapeut

De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Met zijn kennis en kunde helpt de fysiotherapeut u bij het voorkómen, verhelpen of verminderen van uw lichamelijke klachten . U krijgt altijd zorg op maat. Passend bij uw persoonlijke situatie en gericht op het doel dat u wilt bereiken.

Wel of geen verwijzing?

U kunt rechtstreeks naar de fysiotherapeut, zonder verwijzing van een arts. De fysiotherapeut is opgeleid om een goede diagnose te stellen. Bij twijfel verwijst de fysiotherapeut u naar uw huisarts. Het is verstandig uw huisarts te laten weten dat u onder behandeling bent bij de fysiotherapeut. Uw huisarts kan daarmee rekening houden bij de behandeling van andere klachten. Bij sommige (chronische) klachten is het nodig dat u een verwijzing heeft, als dit het geval is zal uw fysiotherapeut dit aangeven.

De eerste afspraak

De eerste afspraak bestaat meestal uit een gesprek en een lichamelijk onderzoek. Het doel is om vast te stellen of uw klacht inderdaad met fysiotherapie behandeld kan worden of dat u eerst door uw huisarts gezien moet worden. Als u door de huisarts of medisch specialist bent doorverwezen, is uitgebreide screening niet nodig, dat heeft de arts al gedaan.
Tijdens deze eerste zitting praten we over uw lichamelijke klacht en de mogelijke oorzaken. Maar ook wat uw persoonlijke doelen zijn. Wat wilt u met de behandeling bereiken? Wat wilt u graag (weer) kunnen en binnen welke termijn?

Handig om mee te nemen bij u eerste afspraak:

  • een geldig identiteitsbewijs;
  • een schone badhanddoek;
  • uw verwijzing, indien dat bij uw klacht van toepassing is.

Uw diagnose

Na de eerste afspraak kan de fysiotherapeut doorgaans een diagnose stellen. Hierbij hoort ook een behandelplan. U bespreekt dit samen, want uw persoonlijke situatie en doelen staan hierbij centraal. Stel dus ook vooral uw vragen aan de fysiotherapeut en vertel wat u graag wil bereiken.

Vervolg afspraken

Afhankelijk van uw klachten bespreekt de fysiotherapeut samen met u de frequentie van uw behandelingen. Voor de meest voorkomende klachten ziet u uw fysiotherapeut 1 á 2 keer per week. Nemen u klachten af en krijgt u meer zelfstandigheid, dan zullen de afspraken verder uit elkaar liggen.

LET OP: Indien u uw afspraak niet 24 uur van te voren heeft afgezegd, wordt de zitting bij u in rekening gebracht. Deze zitting valt dan niet onder uw verzekerde fysiotherapie. Uitzonderingen daargelaten of in overleg met uw fysiotherapeut.

Samenwerking & evaluatie

Een succesvolle behandeling bestaat onder andere uit een goede samenwerking tussen de fysiotherapeut en uzelf. Wij hechten veel waarde aan een gezonde relatie met onze cliënten. Zo staan wij open voor uw vragen, feedback en interesse in uw zorgproces. Wij doen dan ook ons uiterste best om u zo veel mogelijk te betrekken bij uw eigen herstel.
Bent u onder controle bij een medisch specialist of huisarts? Dan evalueren wij graag met uw toestemming de voortgang in uw behandeltraject. Dit doen wij zodat alle betrokkene partijen op de hoogte zijn van eventuele wijzigingen in uw gezondheid.

Afspraak maken?

Bent u geïnteresseerd geraakt en wilt u een afspraak maken?
Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Klik hier voor onze contactinformatie.

[Deze pagina is onder andere gebaseerd op de informatie zoals weergeven op www.defysiotherapeut.com.]